انواع میلگرد

یکی از مقاطع فولادی پر مصرف در صنعت ساختمان سازی، قطعات و… میلگرد می باشد که بر اساس فاکتورهایی نظیر روش تولید، سایز، کارخانه تولیدکننده، خواص مکانیکی و استاندارد، طبقه بندی می شوند. بر همین اساس داشتن اطلاعات کافی در مورد انواع میلگرد و قیمت آن نقش بسزایی در کیفیت ساخت و روند خرید و فروش دارد. در ادامه به بررسی مشخصات انواع میلگرد و تفاوت های آنها می پردازیم، همچنین برای استعلام قیمت انواع میلگرد می توانید با واحد فروش فولاد پرشین امیر در ارتباط باشید.

چرا در ساختمان سازی از میلگرد استفاده می‌شود؟

بتن استحکام فشاری بالا اما استحکام کششی و خمشی آن پایین می باشد برای رفع این عیب از میلگرد برای تقویت آن استفاده می شود. برای تاثیر بیشتر و درگیر شدن میلگرد با بتن از میلگرد آجدار استفاده می شود که در ادامه به بررسی انواع میلگرد و معرفی استاندارد آن می پردازیم.

استاندارد میلگرد در ایران

استاندارد میلگرد ایران به شماره ISIRI 3132 تحت عنوان «میلگردهای فولادی گرم نوردیده برای تسلیح بتن – ویژگی‌ها و روش‌های آزمون» می باشد. اولین بار در سال 1369 توسط سازمان ملی استاندارد ایران تدوین شد و دومین بار در تیرماه سال 1392، استاندارد 3132 مورد تجدیدنظر قرار گرفت.

در ویرایش جدید این استاندارد، تعریف زیر برای این محصول ارائه شده است: محصول فولادی گرم نوردیده به‌شکل ساده یا آجدار با سطح مقطع گرد که به‌صورت کلاف یا شاخه‌ای بسته‌بندی می‌شود. در این استاندارد، میلگردها به چهار دسته کلی تقسیم می‌شوند که در بازار به نام های A1, A2, A3, A4 ‌ ،  شناخته می‌شوند.

طبقه بندی میلگرد ها:

طبقه بندی میلگردهای ساده و آج دار در 4 گرید و به صورت زیر انجام می شود:

  • میلگرد ساده یا میلگرد A1.

  • میلگرد آجدار مارپیچ یا میلگرد A2.

  • میلگرد آجدار جناغی یا میلگرد A3.

  • میلگرد آجدار مرکب یا میلگرد A4.

وزن میلگرد :
وزن میلگرد جزو عوامل مهم و تاثیر گذار بر روی کیفیت و قیمت نهایی محصول می باشد. همچنین می توان گفت وزن میلگرد، دارای نسبتی مستقیم با میزان نیرویی است که می‌تواند تحمل کند.
لازم به ذکر است وزن انواع میلگرد راهی برای سوءاستفاده برخی افراد در بازار آهن شده، در ادامه به معرفی فرمول محاسبه وزن میلگرد می پردازیم.

وزن انواع میلگرد:
یکی از استاندارد های مدون جهت تعیین مشخصات ابعادی و وزن انواع مقاطع فولادی جدول اشتال می باشد که اولین بار در صنعت آلمان مورد استفاده قرار گرفت. در جدول اشتال مربوط به میلگرد اطلاعاتی همچون قطر میلگرد، سطح مقطع میلگرد، حجم و وزن هر متر قابل روئیت می باشد.
نحوه ی محاسبه ی وزن میلگرد
با در دست داشتن ابعاد میلگرد و طول آن می توان وزن میلگرد را محاسبه کرد که به نحو زیر می باشد. چگالی فولاد در فرمول فوق برابر با عدد 7.8 در نظر گرفته شده است.
وزن میلگرد = ۱۰۰۰/(شعاع*شعاع* ۳.۱۴* طول میلگرد*۷.۸)
فرمول جدید برای محاسبه ی وزن میلگرد
فرمول گفته شده در بالا روش قدیمی محاسبه ی وزن میلگرد می باشدف امروزه فرمولی جدید و ساده تر برای محاسبه ی وزن میلگرد طراحی شده است. در این فرمول کافیست سایز میلگرد را به توان 2 رساند و بر عدد 162 تقسیم کرد، برای نمونه وزن میلگرد 14 به شرح زیر می باشد:
وزن یک متر میلگرد سایز  14
وزن میلگرد سایز 14 استاندارد (12 متری)               14.5=12*1.2

 علت تفاوت وزن میلگرد

با استفاده از جدول یا فرمول های گفته شده به راحتی می توان وزن میلگرد را محاسبه کرد. برخی کارخانه ها اقدام به تولید میلگرد هایی با وزن پایین تر کرده که غیر استاندارد بوده و از لحاظ کیفیت مورد تایید نمی باشند. طبق استاندارد برای تولید همه مقاطع فولادی تلورانس ابعادی در نظر گرفته می شود برخی تولید کنندگان از تلورانس منفی جهت کاهش وزن استفاده می کنند. در این روش، تولید محصولات نهایی غیر استاندارد شده که باعث می شود وزن نهایی آن کمتر از حد استاندارد باشد.

قیمت میلگرد

عواملی همچون قیمت شمش، عرضه و تقاضاهای موجود در بازار و بورس کالا، کارخانه تولید کننده، سایز، کیفیت محصول و مشخصات فنی تاثیر مستقیم بر قیمت میلگرد دارند. برای استعلام قیمت انواع میلگرد می توانید با واحد فروش شرکت فولاد پرشین امیر تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا