به نقل از شرکت سهامی سیتی گروپ، فلزات – حتی کثیفترین نوع آن که از دیرباز وجود دارد مانند فولاد – مشروط بر اینکه سهم آنها در کاهش تغییرات اقلیمی لحاظ شود، نیز میتوانند در حال حاضر سبز در نظر گرفته شوند.
برخلاف باور رایج عمومی، برخی ازتحلیلگران از جمله مکس لیتون دریافتهاند که فلزاتی مانند مس، نیکل، آلومینیوم و فولاد، با توجه به اینکه چه مقداری از آنها در ساخت توربینهای بادی، وسایل نقلیهی الکتریکی و فنآوریهای جذب کربنی که برای برقی کردن اقتصاد نیاز هستند، مورد استفاده قرار خواهند گرفت، میتوانند گازهایی که موجب گرمایش جهانی میشوند را کاهش دهند.
این تحقیق به تولیدکنندگانی که با پاکسازی زنجیرهی تامین خود دست و پنجه نرم میکنند، مسیر دیگری برای حفظ تعداد رو به رشد سرمایه گذاران با گرایشهای زیست محیطی و اجتماعی پیشنهاد میدهد. لیتون هم چنین افزود، البته این بدان معنا نیست که تلاشهای کربنزدایی صنایع باید کاهش یابد.
او در مصاحبهای در روز چهارشنبه بیان کرد: «این موضوع حساسی است. اگرچه نتایج ارائه شده واقعی هستند، اما این نتایج در ارزیابی تاثیری که بر محیط زیست دارند، محدود هستند.»
شرکت سیتی گروپ در یک پروژهی برقیسازی سریع، دریافت که به ازای هر متریک تن از 87 میلیارد تن فلزی که در 30 سال آینده مورد استفاده قرار خواهند گرفت، انتشار گازهای گلخانهای به طور متوسط حدود 9 تن کاهش مییابد. این شرکت به این مسئله اشاره میکند که تلاشهای مربوط به مبارزه با آلایندگیها که منجر به کاهش تولید فلزات میشوند، ممکن است در واقع به فعالیتهای کاهش تغییرات اقلیمی آسیب برساند.
لیتون گفت: «میتوان با استفادهی کمتر از فلزات، کرهی زمین را کربنزدایی کرد اما این امر مستلزم کاهش رشد تولید ناخالص داخلی و کاهش برق (انرژی) مصرفی میباشد.»